Sindicatele silvicultorilor trag un semnal de alarmă. Într-o solicitare adresată Camerei Deputaților, Federația Sindicatelor „Silva” cere respingerea legii de „împroprietărire fără drept cu terenuri forestiere a unităților de cult care au deținut în folosință sau administrare și nu în proprietate astfel de suprafețe.„. Totodată amenință cu proteste, în cazul în care legea va trece în forma actuală.

Într-un comunicat adresat mass-media, cei de la Sindicatul Liber al Silvicultorilor Regia Nationala a Padurilor Romsilva – Dambovita spun, printre altele, că:

„Propunerea legislativă PL-x nr. 9/2019, înregistrată la Camera Deputaților  în data de 04.02.2019, privind modificarea și completarea Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997 creează cadrul legal pentru împroprietărirea fără drept cu terenuri agricole sau forestiere a formelor asociative ale comunităților din fostele regiuni grănicerești, respectiv pentru împroprietărirea fără drept cu terenuri forestiere în suprafață de până la 30 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, a unităților de cult care au deținut în folosință sau administrare și nu în proprietate astfel de suprafețe.”

Sindicaliștii spun că vor protesta public, dacă legea, în forma actuală, va fi adoptată.

„Întrucât această propunere legislativă va afecta considerabil patrimoniul public al statului, va afecta stabilitatea instituțională a administratorului fondului forestier proprietate publică a statului, va pune în pericol locurile de muncă a mii de salariați și va afecta negativ bugetul de stat, Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva va susține, prin toate mijloacele legale, inclusiv prin organizarea unor acțiuni de protest, respingerea Proiectului de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997.”

Articolul precedentUPDATE: Baza de date “Evidența abaterilor” este funcțională
Articolul următorZiua Poliției aniversată cu concursuri, gratuități și demonstrații ale mascaților,în Dâmbovița