Cei 197 de ani de existență a Poliției Române vor fi marcați, în Dâmbovița, printr-o suită de manifestări. Programul acestora cuprinde mai multe zile și nu vor lipsi concursurile pentru elevi, demonstrații ale mascaților și o zi de gratuitate pentru vizitarea Muzeului Poliției Române din Târgoviște. 

Programul dedicat aniversării a 197 de ani de existență a Poliției Române, în Dâmbovița, este următorul.

„Începând din 20 martie, la Muzeul Poliției Române din Târgoviște, vor fi vernisate expoziția „Trofeul Coresi” și expoziția de desene și sculpturi intitulată “Polițiștii creativi”, realizată de un ofițer de poliție de la Serviciul de Investigații Criminale și un agent de poliție din cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv.

La Centrul de Prevenire a Criminalității, structura de prevenire și partenerii săi  vor organiza cea de a treia ediție a concursului “Respect legea, respect viața”.

Vineri, 22 martie a.c., vor fi desemnate echipele de polițiști câștigătoare ale competițiilor de fotbal și tenis de câmp.

Luni, 25 martie a.c., în intervalul orar 09:00-16:00, accesul la Muzeul Poliției Române va fi gratuit pentru toți cetățenii.

De asemenea, tot de Ziua Poliției Române, în intervalul orar 10:00-14:00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și la nivelul polițiilor municipale și orășenești se va organiza “Ziua Porților Deschise”.

În cadrul evenimentului, polițiștii de la rutieră, criminalistică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor primi vizita unor elevi și cadre didactice cărora le vor prezenta uniformele, echipamentele, tehnicile și dotările.

De la eveniment, nu vor lipsi exercițiile demonstrative ale câinilor din dotarea “mascaților”.

Activităţile se încheie luni, 25 martie 2019, cu şedinţa festivă de avansare în grad a poliţiştilor.”

Foto articol– Muzeul Poliției Române din Târgoviște.

Articolul precedentSilvicultorii cer, Camerei Deputaților, respingerea unei legi ce dă pădurile în proprietatea cultelor
Articolul următorA fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană în Dâmbovița, la Poiana