Andrei, un tânăr de 23 de ani, din comuna dâmbovițeană Răzvad, a fost găsit mort în data de 5 iunie, în locuința sa închiriată din Anglia, acolo unde a plecat pentru un trai mai bun. Andrei muncea de doi ani în construcţii.
Deocamdată nu se știe cauza exactă a morții sale însă rudele sale cred că a fost omorât. Cert este că autoritățile din Regat l-au găsit, săptămâna trecută, cu venele tăiate și cu mai multe vânătăi pe corp. Se ia în calcul inclusiv varianta sinuciderii.
Tânărul a plecat în afară cu gândul de a strânge bani și pentru a-și face un trai mai bun în țară. Ultima dată, băiatul a vorbit la telefon cu mama lui pe 23 mai, iar de atunci nu le-a mai dat niciun semn de viaţă. Pe 5 iunie, însă, femeia a primit cumplită veste.
„Eu cred că l-a omorât cineva, eu aşa cred. Nu avea nimic, era sănătos tun”, ne-a spus întristat tatăl său.
Pe lângă durerea mare prin care trece, familia nu are destui bani pentru a-şi aduce fiul acasă să îl inmormânteze. Primăria din Răzvad a lansat un apel către populație pentru a ajuta rudele îndurerate.
„Cu mare tristete, am aflat această veste. Un tânăr razvădean de-al nostru, Andrei Popescu a plecat prea repede dintre noi! Acest lucru s-a întâmplat în Anglia, iar pentru a fi adus acasă este nevoie de o sumă considerabilăa de bani! Transmit sincere condoleanțe familiei și vreau să vă rog pe toți să le fim alături și să-i ajutăm să strângă suma necesară”, a scris Emanuel Spătaru pe Facebook.
„Vestea morții lui Andrei Popescu a șocat și îndurerat toată lumea. Haideți să fim oameni! Să ajutăm familia Popescu să facă singurul lucru pe care-l mai poate face pentru copilul lor: să-i repatrieze cadavrul, să-l plângă și să-i poată aprinde o lumânare. Să ne punem pentru o secundă în locul unor părinți până ieri fericiți că băiatul lor muncește în străinătate, câștigă bani pentru un trăi mai bun și astăzi distruși că acesta a murit și, mai mult, n-au banii necesari să-i repatrieze cadavrul. Considerați și voi împreună cu noi că este timpul să ne ajutăm unii pe alții. Gestul vostru este un gest de creștin, o formă de solidarietate pentru a ajută o familie care trăiește o dramă, care nu se descurcă singură și care are nevoie imediată de ajutorul nostru”, a spus Camelia Marin.
Conturile deschise pe numele POPESCU GEORGIAN:
LEI: RO55RNCB0128163694420003
GBP: RO98RNCB0128163694420005
pentru GBP- SWIFT:RNCB RO BU
Articolul precedentCampanie de informare și conștientizare privind respectarea legislației referitoare la ucenicia la locul de muncă
Articolul următorFOTO Târgul Educațional „Handmade with love”, din partea elevilor „speciali” din Târgoviște