În cadrul Campaniei de informare și conștientizare privind respectarea legislației referitoare la ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior și internshipul Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a organizat sesiuni de informare și conștientizare atât a persoanelor juridice cât și a persoanelor fizice în ceea ce privește dezvoltarea carierei și a procesului de formare profesională la locul de muncă.
Inspectorii au recurs la forme de angajare precum contractil individual de muncă, inclusiv contract de ucenicie, contract de stagiu –anexă la contractul individual de muncă sau de a utiliza interni în baza contractului de internship, pentru a-și asigura forță de muncă, calificată.
„La aceste întâlniri au participat persoane fizice și angajatori din domeniile : confecții textile, servicii medicale, activități de exploatări forestiere. Acțiunile de informare au vizat: punerea în aplicare a legislației specifice; încheierea, executarea, modificarea, suspendarea, încetarea contractelor de ucenicie și de stagiu- anexă la contractul individual de muncă, precum și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al ITM Dâmbovița.
Articolul precedentSalvamontișii din Dâmbovița au organizat, pentru al patrulea an, concursul de alergare montană „Atinge Omu”
Articolul următorTragedie într-o familie din Dâmbovița. Tânăr găsit decedat, cu venele tăiate, în Anglia