Socialiștii Europeni (PES sau S&D) și-au ales noua structură de conducere. Unul dintre cele nouă posturi de vicepreședinte, din cadrul grupului, a revenit șefei PSD Dâmbovița, Rovana Plumb.

Sursa fotowww.socialistsanddemocrats.eu

Clasat pe locul doi la recentele alegeri europarlamenntare (ca număr de mandate) grupul socialiștilor europeni (PES-Party of European Socialists sau S&D- Progressive Alliance of Socialists and Democrats) și-a ales noua structură de conducere. Președinte al grupului a fost aleasă reprezentanta Spaniei,Iratxe Garcia (foto- prima din stânga imaginii), iberica conducând cel mai numeros grup național ce face parte din PES.

FotoRovana Plumb (vicepreședinte PES, președinte PSD Dâmbovița)

Ca și până acum socialiștii au ales și un număr de 9 vicepreședinți, fiecare țară dintre cele cu reprezentare numeroasă în PES, având dreptul de a desemna un candidat ce devine automat și vicepreședinte. Din partea României a fost desemnată Rovana Plumb (foto), numărul 1 pe lista de candidați a PSD la alegerile europralamantare din 26 mai 2019, și în același timp președinte al PSD Dâmbovița.

Iată lista tuturor vicepreședinților, conform www.socialistsanddemocrats.eu

Eric Andrieu (France)

Biljana Borzan (Croatia)

Miriam Dalli (Malta)

Heléne Fritzon (Sweden)

Roberto Gualtieri (Italy)

Bernd Lange (Germany)

Claude Moraes (United Kingdom)

Kati Piri (The Netherlands)

Rovana Plumb (Romania)

Eero Heinäluoma (Finland) has been elected Treasurer.(Trezorier al grupului)

Antrerior ( în perioada 2014-2019) România (PSD) l-a avut ca reprezentant, în structura de conducere a PES (vicepreședinte), pe Victor Boștinaru.

Articolul precedent„Metoda împrietenirea”, din nou de actualitate, printre infractori. Un „practicant” a fost reținut
Articolul următorZiua și Codul. Noi avertizări de furtună și căderi importante de precipitații