Naționala universitară feminină a României a reușit să obțină prima victorie la universiada de vară, ce are loc la Napoli, în Italia. Echipa, condusă de târgovișteanul Cătălin Tănase, a trecut de Argentina și va juca mai departe pentru locurile 9-16.

După două înfrângeri clare, în faț unor adversari mai valoroși (Portugalia și Rusia) România a reușit să obțină și prima victorie, în grupa B a Universiadei de la Napoli.

Într-o confuntare doar a orgoliilor (locurile pentru „sferturi” fiind deja acontate de portugalia și Rusia) România a trecut destul de ușor de Argentina, 53-37 (12-9,10-10,15-5,16-13)

În urma acestui rezultat România(4p) a ocupat locul trei în grupă (după Portugalia 6p, Rusia 5p) și va juca în faza următoare a competiției din Italia împotriva Ucrainei, în primul meci pentru stabilirea ierarhiei pentru locurile 9-16.

În faza sferturilor de finală se vor confrunta Japonia-Rusia,Cehia-Portugalia, SUA-China și Australia-Taipei.

Din naționala României (sub 25 de ani) fac parte trei jucătoare de la CSM Târgoviște, plus o alta ce acum evoluează în NCAA (Anamaria Vârjoghe), aceasta din urmă fiind una dintre protagonistele confruntării cu Argentina (11puncte).

Sursa foto articol facebook, Echipa națională de baschet feminin a României

Articolul precedentPovestea lui Alaf, ciobănescul german care a prins un deținut evadat, luna trecută, de la Penitenciarului Găești
Articolul următorSăptămâna și focarul. Pesta porcină africană confirmată, la Niculești, în două gospodării