Clasamentele WTA, date publicității astăzi (19 august 2019), arată încă o săptâmână mai puțin fastă, pentru jucătoarele de tenis din România. Sorana Cîrstea și ale câteva jucătoare din România, ce erau în prima sută mondială, continuă să piardă poziții în clasamentul internațional.

Cu doar o săptămână înainte de US Open, ultimul turneu de Mare Șlem din 2019, în prima sută mondială ( clasamentul WTA actualizat) România mai păstrează doar două jucătoare, Simona Halep (locul 4 WTA) și Irina Begu (locul 91 WTA).

Aproape toate jucătoarele din România au pierdut poziții importante în clasament.Irina Begu o poziție (de pe 91 pe 92 WTA), Monica Niculescu (de pe 104 pe 105 WTA), Sorana Cîrstea ( de pe 103 pe 106 WTA).

FotoSorana Cîrstea

Totuși, jucătoarea din Târgoviște, Sorana Cîrstea, este acceptată direct pe tabloul  principal de la US Open, alături de Simona Halep (cap de serie 4), Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu. Niculescu, Cîrstea și Buzărnescu au beneficiat de faptul că tabloul principal a fost alcătuit cu mai multă vreme în urmă, când poziționările acestora  erau mai bune, în ierarhia WTA.

În afara celor patru românce, calificate direct pe tabloul principal, alte șapte se luptă în calificări (19-25 august 2019) pentru a ajunge pe tabloul principal. În primul tur al calificărilor, româncele vor evolua după cum urmează:

19 august
18:00 – Irina Begu vs. P. Ozgen
19:30 – Patricia Tig vs. V. Savinykh
22:30 – Gabriela Ruse vs. Alexandra Cadantu

20 august
18:00 – Irina Bara vs. Kirsten Flipkens
18:00 – Jacqueline Cristian vs. Garcia-Perez
18:00 – Ana Bogdan vs. Bethanie Mattek-Sands

Turneul de la Flushing Meadows (US Open) are loc (tabloul principal) în perioada 26 august-8 septembrie, iar premiile totale sunt cele mai mari din istorie, la un turneu de tenis- aproximativ 57 de milioane de dolari americani.

Articolul precedentContre la distanță, privind situația proiectelor din județul Dâmbovița
Articolul următorAccident pe DN 7, la Găești. O persoană a fost rănită.