Un adevărat război la distanță a fost pornit între senatorul Adrian Țuțuianu și actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița. În centrul disputei, în care se folosesc cuvinte grele,se află proiectele derulate în județul Dâmbovița și stadiul de realizare al acestora.

Scandalul și războiul declarațiilor a fost declanșat de Adrian Țuțuianu (printr-o postare pe pagina personală de facebook), ce a afirmat că multe dintre proiectele, ce ar fi trebuit deja implementate, în județul Dâmbovița, sunt fie întârziate fie abandonate pur și simplu.

Foto– postare facebook A.Țuțuianu (19 august 2019)

„Am văzut în ultima perioadă că perechea de aur de la Consiliul Județean, Oprea – Manole, a pornit într-un fel de turneu electoral fotografic și se plimbă prin tot județul făcând poze.

Din păcate, campania asta foto-video ascunde o listă lungă de proiecte ratate și/sau întârziate la nivelul județului. V-o prezint eu, aici, cu promisiunea (și pentru dumneavoastră și pentru ei) că-mi voi dedica timp pentru fiecare proiect ratat în parte să-l aduc în atenția opiniei publice în perioada următoare.

PROIECTE RATATE
?DN 7 Bâldana – Titu
?DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia
?Stadion nou la Târgoviște
?Liceul militar
?Transfer terenuri de la MapN (9 ha) – CJD/Primăria Tgv
?Sediul RAR
?Transfer Casa Armatei de la MApN la CJD
?Reabilitarea clădirii CJD
?Realizarea de baterii antigrindină
?Stațiunea montană
?Depozit fructe/legume
?Extinderea parcurilor industriale

PROIECTE ÎNTÂRZIATE
?DJ Moreni – Târgoviște – Niculești
?Reabilitarea Curții Domnești
?Apă – canal (nicio lucrare pe POIM n-a fost scoasă la licitație; 230 mil euro, peste 50 de localități beneficiare)
?Ambulatoriu și UPU
?Salubritate / grupuri de gunoi

Vă promit că n-o să iert bătaia asta de joc. După cum vă promit că voi avea grijă ca fiecare dâmbovițean să cunoască în amănunt motivele pentru care aceste proiecte au eșuat.”

A scris A.Țuțuianu pe facebook.

Foto- Alexandru Oprea, președinte CJ Dâmbovița

 

Aproape imediat, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, amintită de Țuțuianu în postare (Alexandru Oprea-președinte și Alin Manole-vicepreședinte) a transmis o reacție către mass media.

„Înțelegem că frustrarea poate conduce uneori la comportamente lipsite de o anumită decență și corectitudine, însă afirmațiile repetate ale senatorului Adrian Țuțuianu, cu privire la activitatea Consiliului Județean Dâmbovița, depășesc orice urmă de adevăr, fiind o puternică dovadă de crasă manipulare la adresa tuturor dâmbovițenilor datorată, probabil, condiției umile de prim-secretar de comitet județean de partid pe care domnul senator nu a reușit, încă, să o depășească. Astfel, putem considera că, prin prisma reminiscențelor acelor vremuri, senatorul Adrian Țuțuianu nu poate înțelege că reprezentanții administrației publice județene actuale nu pot acționa decât în limitele legii și nu pot interfera cu prerogativele altor funcții publice.

Față de întreg acest efort al afirmațiilor mincinoase pe care domnul senator le promovează în ultima perioadă în spațiul public, cu scopul de a dezinforma cetățenii județului Dâmbovița doar în scopuri personale, se impun următoarele precizări:

Foto– Adrian Țuțuianu (stânga) și Alexandru Oprea (dreapta) în 2013

  1. Consiliul Județean Dâmbovița nu este responsabil pentru proiecte naționale, gestionate de entități ale administrației publice centrale, așa cum este cazul drumurilor naționale sau al celorlalte proiecte pe care senatorul Adrian Țuțuianu le impută Consiliului Județean Dâmbovița;
  2. Actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița a inițiat, în permanență, demersuri pentru ca toate proiectele Consiliului Județean Dâmbovița să fie implementate cu succes, dovezi în acest sens fiind atât deblocarea unor proiecte abandonate de fosta administrație, cât și inițierea unor investiții noi;
  3. Totala lipsă de acuratețe a unor informații prezentate de senatorul Adrian Țuțuianu cu privire la anumite întârzieri existente în derularea proiectelor Consiliului Județean Dâmbovița denotă, încă o dată, nu doar o lipsă de informare, ci și o frustrare menită doar să facă rău, în mod gratuit, județului Dâmbovița.

Pentru o corectă informare a opiniei publice,

toate detaliile privind gestionarea și stadiile reale ale proiectelor de investiții, derulate la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, vor fi prezentate opiniei publice, într-o conferință de presă ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Față de cele prezentate, nu putem decât să ne arătăm regretul pentru atitudinea senatorului Adrian Țuțuianu, care nu este decât un exemplu a ceea ce înseamnă uzurpare de funcție, datorată faptului că dumnealui nu a înțeles că trăim într-o societate democratică, în care un prim-secretar de comitet județean de partid nu poate coordona proiectele administrației județene după propriile dorințe.

Se precizează în comunicatul CJ Dâmbovița, remis către mass media, la puțină vreme după ce a fostă făcută postarea din facebook (Adrian Țuțuianu).

Articolul precedentStart Dans, la Târgoviște. O săptămână de dans contemporan, alături de specialiști
Articolul următorCăderi în clasamentele WTA, pentru românce, înainte de US Open. Sorana Cîrstea a pierdut trei poziții