O nouă ediție a campionatului național de baschet feminin pornește la drum astăzi (02 octombrie 2019). Multipla campioană a României, CSM Târgoviște, acceptată cu greu de federația de specialitate să participe în competiție, are însă o situație incertă, fără jucătoare, fară meciuri amicale disputate, cu un start de sezon amânat și doar întrebări fără răspuns.

Confrom calendarului competițional stabilit de FRBaschet, astăzi, 02 octombrie 2019, ar fi trebuit să se desfășoare primele meciuri din ediția 2019-2020 a campionatului național de baschet feminin (LNBF). Repartizată în grupa Est (vezi foto-componențe grupe) CSM Târgoviște ar fi trebuit să evolueze pe teren propriu, în compania celor de la Municipal Alexandria, însă partida a fost amânată pentru luna noiembrie.

Foto– componență grupe LNBF (ediția 2019-2020)

În prima etapă (grupa Est) se vor juca doar partidele ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov, locurile 1 și 4 în precedentul campionat, și CS Agronomia și CS Rapid.

Situație CSM Târgoviște

CSM Târgoviște (sezon 2018-2019)

Echipa din Târgoviște nu are bifată nici măcar o singură partidă amicală în perioada de presezon, fiind singurul club din LNBF, în dreptul căruia nu figurează niciun meci, în această perioadă. Nici măcar lotul nu este confirmat, de la echipă fiind anunțate doar plecările, iar asta doar de către noile echipe ale jucătoarelor.

CSM Târgoviște are drept de participare în prima ligă dar doar cu jucătoare din România. Recenta încercare a clubului târgoviștean de a obține o derogare de la această regulă, impusă de federație, din cauza problemelor clubului cu datoriile față de fostul antrenor Dikeolakos, s-a soldat cu un eșec.

În 23 septembrie Consiliul Director al FRB anunțând sec: „Se respinge memoriul CSM Targoviste pentru a putea transfera si jucatoare straine.”

Medaliate campionat național U20, ediția 2018-2019

Sursa foto– FRBaschet

O altă veste mai puțin plăcută pentru baschetul feminin din Târgoviște a venit tot de la federația de specialitate. Campionatul național U20, ediția 2019-2020, a fost anulat pentru că nu s-au înscris suficiente echipe (au fost doar 3, între care și CSȘ-CSM Târgoviște).

În ediția 2018-2019 au participat 5 formații (CSS CSM Târgoviște, Nagy Mozes Târgu Secuiesc, ACS NBS Cluj, Rapid București și CSS Ploiești). CSS CSM Târgoviște a câștigat în cele două ediții disputate în sezoane consecutive.

La senioare CSM Târgoviște ar urma să dispute prima partidă oficială în data de 9 octombrie 2019, pe teren propriu, la Sala Sporturilor din Târgoviște, contra celor de la Agronomia București.

Articolul precedentUn șef din cadrul Universității Valahia nu își poate justifica averea. ANI a demarat verificările
Articolul următorChindia e vedetă. Doi jucători și antrenorul echipei în echipa etapei a XI-a