La finalul săptămânii trecute, la Târgoviște, a fost omagiată cariera îndrăgitei interprete de muzică populară, Ileana Sărăroiu în cadrul celei de-a VII-a ediții a festivalului ce-i poartă numele.
Evenimentul și-a propus ca și anul acesta să descopere tinere talente cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani, iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti.
La această ediție, s-au înscris 53 de tineri care provin din toate zonele etnofolclorice ale țării. Preselecția s-a desfășurat, în data de 22 noiembrie, la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, iar festivalul propriu-zis a avut loc la Casa Tineretului din Târgoviște (Clubul Studenților), în perioada 23 -24 noiembrie.
„Prima seară de festival a fost rezervată concursului, urmat apoi de momente artistice susținute de Ansamblul folcloric „Flori Dâmbovițene” (coordonat de prof. dr. Maria Tufeanu), Gabriel Dumitru și îndrăgita interpretă a muzicii populare, Steliana Sima.
În seara de gală, pe data de 24 noiembrie 2019, cei prezenți s-au bucurat nu doar de premierea câștigătorilor ci și de momentele muzicale oferite de Constantin Enceanu și Taraful Valentin Albeșteanu, alături de artista Miruna Ionescu”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.
Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijată de Ionuț Dumitrescu.
Trofeul festivalului a fost câștigat de o interpretă în vârstă de 17 ani, din orașul dâmbovițean Moreni, elevă a Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, Banu Maria Magdalena.
Articolul precedentE alertă generală, după ce zeci de cutremure au fost înregistrate în Balcani, în această zi (26 noiembrie)
Articolul următorIntervențiile ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 18 – 24 noiembrie