Lovitură pentru turiști și hotelieri sau proprietarii de cabane din zona turistică Padina- Peștera, din Bucegii dâmbovițeni. Potrivit unui comunicat ala Poliției Rutiere din Dâmbovița, traficul auto, pe drumurile ce asigură accesul în această zonă, este strict interzis în această perioadă.

Imagine

FotoZona Padina – Peștera (28 decembrie 2019)

Concret, este vorba de drumurile: DJ 713, DJ 714 și DJ 713A (vezi hartă zonă)

Imagine

DJ 713 (Transbucegi, împărțit de județele Dâmbovița și Prahova) și DJ 714 (în administrare dâmbovițeană) sunt singurele artere ce asigură accesul către zona turistică Padina Peștera, din Bucegii dâmbovițeni. Conform unui comunicat al celor de la IPJ Dâmbovița:

„Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, vă informăm cu privire la faptul că circulația este închisă pe următoarele drumuri publice:

Drumul județean 714 Moroeni – Padina

– Drumul județean 713 A

– Drumul Județean 713 Cabana Dichiu (km 8 + 500) – Cabana Piatra Arsă (km 16)

Atragem atenția conducătorilor auto că le este interzisă deplasarea pe aceste sectoare de drum.”

Imagine

Imagine

Foto-Incidente DJ 713,DJ 714 (decembrie 2019)

În zonă, au căzut cantități importante de zăpadă în ultimele zile și mai multe incidente au avut loc. O mașină, în care se aflau cinci persoane, între care trei copii, a rămas izolată în zăpadă fiind nevoie de o intervenție excepțională a salvatorilor pentru ajutorarea acestora (29 decembrie 2019). Deasemenea în data de 28 decembrie, 40 de turiști, au sunat la 112, solicitând ajutor pentru că pe drum se formase gheață și nu mai puteau înainta. Zona (DJ 713,DJ 714) se află la mare altitudine 1400-1800 de m, iar circulația mașinilor este periculoasă pe timp de iarnă din cauza condițiilor specifice în acest anotimp.

Articolul precedentCSM Târgoviște-Phoenix Constanța 74-64, în prima ligă de baschet feminin
Articolul următorDescinderi cu „mascați” la deținătorii de articole pirotehnice, la Băleni. Captură impresionantă și la Târgoviște