O imagine face , câteodată, mai mult decât mii de cuvinte. Așa se întâmplă și cu o fotografie a lacului de acumulare Bolboci, din judetul Dâmbovița. Fotografia cu lacul înghețat, dar care are, chiar pe mijlocul suprafeței, o porțiune dezghețată, a devenit virală pe internet.

Lacul de acumulare Bolboci, din județul Dâmbovița, se află situat la o altitudine de aproximativ 1600 de metri, în Bucegi ,în stațiunea de interes național Padina-Peștera, din parcul Natural Bucegi. Lacul este încă înghețat și acum, la jumătatea lunii aprilie. O fotografi,e în care se vede suprafața apei brăzdată, chiar prin mijlocul ei, de o porțiune dezghețată, a devenit însă virală, pe internet. Cei care au postat fotografia au scris, sugestiv: „O fi trecut Moise pe aici?”, aluzia la momentul biblic, legat de despărțirea apelor Mării Roșii, fiind evidentă. Oricum, fotografia nu are nevoie de cuvinte.

Imagine

Sursa foto-facebook, Hotel Pestera

Zona în care se află lacul Bolboci a intrat deja în perioada în care este atenționare de cod galben de vânt și ninsoare (14-15 aprilie 2020), așa că, cel mai probabil, instantaneeul anterior (surprins în data de 13 aprilie) va deveni în curând doar o imagine de fotografie. Temperaturile în zona de munte vor scădea în urmatoarele zile, și în Bucegi, cu  mult sub zero grade Celsius, în perioada nocturnă.

Articolul precedentProcesiune cu racla cu moaștele Sf.Nifon, la Târgoviște, pentru încetarea pandemiei de coronavirus,în data de 14 aprilie
Articolul următorAnunț important făcut de Ministrul Educației. S-a stabilit programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat