Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat marţi că a semnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi că acestea se vor susţine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar. Anisie a mai afirmat că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar putea fi susţinut în luna iulie, conform realitatea.net

Monica Anisie a precizat că a semnat deja Ordinul de ministru cu privire la programele pentru examene și el va fi publicat în Monitorul Oficial. Programele pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea.

Declarații Ministrul Educației

Sursa foto-facebook, Monica Anisie

”În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situaţia de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungeşte starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenţii să îşi poată încheia anul şcolar cu bine”, a declarat Anisie la un post TV.

”Programele pentru evaluare naţională şi examenul de bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea. Aşa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educaţiei, prin consultare cu partenerii noştri educaţionali, conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea. Iar în cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susţină vor conţine numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise şcolile”, a adăugat ministrul.

Ea a exclus din nou posibilitatea îngheţării anului şcolar, argumentând că nicăieri nu s-a luat măsura îngheţării anului şcolar, ci s-au găsit soluţii în aşa fel încât materia să fie transferată către anul şcolar următor sau alte soluţii în funcţie de momentul la care elevii vor reveni la cursuri.

”În momentul în care Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă ne spune că putem reveni în siguranţă şi că nu este pusă în pericol sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie să îl adoptăm”, a menționat Monica Anisie.

Articolul precedentImagini spectaculoase din Bucegi, acolo unde iarna încă este prezentă. Lacul Bolboci (1600 m altitudine) este înghețat
Articolul următorFoto| Incredibil.Procesiune religioasă, cu moaștele sf.Nifon, adună laolaltă zeci de cadre medicale la Târgoviște, ce ignoră regulile de distanțare socială