Pompierii de la ISU Dâmbovița s-au luptat, timp de mai multe ore, pe parcursul zilei de miercuri, cu un incendiu de vegetație uscată, la Butoiu de Sus, unde ardea vegetație uscată, lăstariș și mărăciniș pe o suprafață de cca. 5 ha.

 
Exista pericol de propagare la pădurea din apropiere.
 
Pentru gestionarea eficientă a incendiului de vegetație uscată din Butoiu de Sus s-a dispus suplimentarea personalului operativ cu personal din tura liberă.

Incendiul de vegetație uscată din Butoiu de Sus a fost lichidat în jurul orei 19:00.

Conform ISU Dâmbovița:

„Au intervenit la fața locului 11 pompierii cu două autospeciale de stingere și două autospeciale de primă intervenție și comandă de la Detașamentele Găești și Târgoviște. Accesul în zona de ardere a autospecialelor de stingere nu a fost posibil din cauza terenului accidentat. Cele două autospeciale de primă intervenție și comandă au facilitat transportul personalului de intervenție și realimentarea cu apă a vermorelelor și sacilor stingători care au fost utilizați în operațiunile de stingere. Totodată, au fost folosite 4 suflante și bătătoare pentru stingerea focarelor. Focul a fost oprit la marginea pădurii în zona de litieră a acesteia.

Flăcările au distrus 5 tone de plante furajere, 60 de baloți de paie și 30 de pomi fructiferi dintr-o plantație.
Conducerea operațiunilor de stingere a fost asigurată de comandantul Detașamentului Găești, locotenent colonel Nencescu Cătălin având în vedere suprafața întinsă pe care se manifesta incendiul, peste 20 hectare de vegetație uscată și 5 hectare de litieră.

În sprijinul pompierilor a acționat și patru voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hulubești.
Doi pompieri care se aflau în timpul liber au acționat alături de colegii lor pentru a opri înaintarea flăcărilor, plutonier adjutant Ioniță Marian, comandant de echipaj la Detașamentul Găești care locuia în zonă și locțiitorul comandantului de la Detașamentul Târgoviște, căpitan Claudiu Stan. 

”Treceam prin zonă și nu am putut să merg mai departe fără să-i ajut pe colegii mei. Orice om contează în asemenea situații pentru a ține piept focului, mai ales că bătea vântul destul de tare”,  au informat pompierii dâmbovițeni.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentÎnscrierea în învăţământul primar. Când începe şi cum se face evaluarea psihosomatică
Articolul următorDâmbovița. Descinderi de amploare, la persoane ce ar fi beneficiat ilegal de indemnizații sociale, în perioada pandemiei