Vot mai puțin obișnuit, în rândurile oamenilor politici. Senatorul Adrian Țuțuianu (PRO România) nu a vrut să ofere niciun indiciu cu privire către care din candidații din turul II al prezidențialelor a mers votul său.

Cum legea intrezice propaganda electorală, în ziua votului, oamenii politici evită în general să divulge către care din candidați (sau partide) se îndreaptă votul lor, atunci când sunt chestionați, după vot, cu privire la motivele pentru care au votat. De fiecare dată însă, există suficient de multe indicii, în discursul votantului, pentru a se putea intui cu destulă precizie către cine s-a dus votul.

Imagine

Sursa foto– Adrian Țuțuianu, facebook

Un caz aparte s-a întâmplat la Târgoviște, unde senatorul dâmbovițean Adrian Țuțuianu, actualmente Pro România, nu a vrut să ofere nici cea mai mică șansă a se ghici către cine a mers votul său. Dacă cu doar câteva zile în urmă senatorul declara că nu știe cu cine va vota, la alegerile din turul al doilea al prezidențialelor, astăzi, după ieșirea de la vot, acesta a declarat.

„Nu sunt fericit cu alegerea pe care o avem de făcut astăzi / e o decizie complicată, prin prisma neajunsurilor pe care ambii finaliști le au; nu mai revin asupra lor.

DAR, mai e puțin și se fac 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 89. Printre multe alte lucruri care s-au cerut atunci, a fost și dreptul la vot, liber exprimat. S-a murit pentru asta, a fost un drept câștigat cu sânge. Și eu cred că asta ne obligă să-l folosim, măcar în numele sacrificiului uriaș de acum 3 decenii.

Pentru asta am mers astăzi la vot, ca de fiecare dată. Indiferent de opțiuni, cred că există decizii raționale din perspectiva interesului public.”

A spus Adrian Țuțuianu.

Articolul precedentPremieră medicală: un om a fost adus în starea de „animaţie suspendată”
Articolul următorPeste 40% dintre dâmbovițenii înscriși pe liste au votat până la ora 16.00