În localitatea dâmbovițeană Crîngurile, polițiștii dâmbovițeni au desfășurat o amplă campanie de informare a populației. Campania s-a axat pe informarea cu privire la un anumit tip de fapte antisociale.

Astăzi, 25 iulie, polițiștii de la structura de prevenire a criminalității, împreună cu cei de la Serviciul de Ordine Publică și cei de la Secția nr. 8 Poliție Rurală Valea Marea, au organizat o acțiune de informare a cetățenilor, din localitatea Crângurile, în scopul prevenirii faptelor antisociale şi a victimizării populaţiei.

Astfel, polițiștii au relaționat cu cetățenii și le-au oferit sfaturi privind protecţia locuinţelor şi anexelor gospodărești, precizând că, adeseori, furturile au drept cauză neglijența proprietarilor.

Totodată, aceștia au fost informați cu privire la ordinele de protecție provizorii, modul de sesizare și de intervenție în cazurile de violență domestică, dar și cu privire la consecințele unui comportament neadecvat al agresorului, în cazurile de violență domestică, caracterizat prin violență verbală, fizică, psihologică, sexuală și socială, care se resfrânge asupra victimelor.

De asemenea, polițiștii le-au distribuit materiale cu caracter informativ-preventiv și le-au prezentat o serie de măsuri ce trebuie adoptate pentru prevenirea implicării în evenimente negative.

La activitate au participat elevi și studeți ai instituților de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care efectuează stagiul de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

Articolul precedentSe mai întâmplă și așa. Bărbat, din Ciocănari, încarcerat pentru că a condus fără permis
Articolul următorCal omorât de o mașină, într-un accident, pe DN72