În această săptămână și în Dâmbovița se desfășoară o amplă acțiune de verificare a respectării vitezei legale în traficul auto. Acţiunea este desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene și are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed.  În Dâmbovița, după două zile de acțiune, 16 șoferi au rămas fără permis.

În perioada 1 – 7 aprilie a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică acționează, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, sunt folosite zilnic echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, (foto) pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Astfel, în primele două zile de acțiune, poliţiştii dâmbovițeni au aplicat 547 de sancțiuni contravenționale și au verificat 698 de autovehicule.

De asemenea, față de 16 conducători auto a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţia rutieră reamintește conducătorilor auto că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice!

Articolul precedentBărbat reținut pentru vătămare, în urma unui atac cu armă albă
Articolul următorAccident pe DN 72, la Nisipuri. O persoană a fost rănită