Acțiunea europeană de control, intitulată „Truck and Bus”, revine în actualitate. În săptămâna 22-28 iulie polițiștii rutieri vor opri autobuze, microbuze precum și alte autovehicule de transport persoane, pentru control.

Activitățile acțiunii „Truck and Bus” se desfășoară simultan în toate statele Uniunii Europene. Acțiunea are ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere, de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane, cu capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport marfă, cu masa totală maximă autorizartă mai mare de 3,5 tone.

În cele 7 zile controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto ori cele ale operatorilor de transport.

Pentru conducătorii autovehiculelor de marfă controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

După cum informează IPJ Dâmbovița.

Articolul precedentCSM Târgoviște anunță încă două transferuri, la echipa de volei
Articolul următorÎn căutarea formei sportive, Sorana Cîrstea joacă la Jurmala, în Letonia