Premierul Marcel Ciolacu a explicat că negocierile pentru aderarea României la spațiul Schengen vor continua, iar obiectivul Guvernului este ca până la finalul anului 2024 să reușim integrarea definitivă.

„România a făcut mare pas înainte în ceea ce privește Schengen. După 13 ani în care nu s-a întâmplat absolut nimic, am reușit în sfârșit să avem o decizie politică privind ridicarea granițelor aeriene și maritime și posibilitatea emiterii de vize Schengen.

Pentru prima dată, avem un proces ireversibil. Vom continua să lucrăm atât la nivel politic, cât și tehnic – prin intermediul ministerelor de resort, pentru ca anul acesta să încheiem definitiv acest proces.

România este egală în Europa, iar economia noastră trebuie să beneficieze pe deplin de statutul de membru Schengen”, a declarat Marcel Ciolacu, joi.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCea mai mare pensie din România: 105 mii de lei – Suma infimă primită de bunici / Discrepanțe uriașe în sistem
Articolul următorRareș Bogdan: În PNL nu sunt aripi și aripioare, suntem toți în spatele lui Nicolae Ciucă și-l vom duce la Palatul Cotroceni