Senatorul Adrian Țuțuianu (Pro România) l-a atacat direct pe fostul președinte Traian Băsescu, într-o conferință de presă susținută la sediul Pro România Dâmbovița. Țuțuianu a afirmat că, cel mai probabil, Traian Băsescu are o înțelegere secretă cu Viorica Dăncilă, motiv pentru care încearcă să împiedice senatoriii PMP să se constituie în grup parlamentar la Senat.

Adrian Țuțuianu (foto) vrea să înființeze grupul parlamentar „Unirea”, în Senatul României, iar pentru asta a purtat negocieri cu parlamentarii PMP, care alături de cei trei senatori PRo România, ar putea avea numărul necesar înființării unui grup parlamentar, în Senat. Țuțuianu l-a atacat pe fostul președinte Traian Băsescu, spunând că acesta și-a sunat colegii din Senatul României, chiar în momentul în care grupul era pe cale să fie înregistrat, astfel că inițiativa nu a mai prins viață.

Sursa fotorealitatea.net

Declarație A.Țuțuianu (conf presă 10 septembrie 2019)

„Pro România are la Senat 3 parlamentari. Situația este mai complicată în ceea ce privește constituirea unui grup parlamentar.Am purtat discuții și cu alți colegi (n.m. de la PSD), dar au spus că deocamdată se mai gândesc și că eventual după alegerile prezidențiale o să îmi dea un răspuns. Am fost pus într-o situație dificilă săptămâna trecută. Am vrut să repun în discuție constituire grupului „Unirea”, după discuțiile pe care le-am avut cu PMP. Toate au fost bune și frumoase, până la 12.30, când Traian Băsescu, care a susținut în sesiunea trecută grupul „Unirea”, și le-a spus celor din PMP să vină acolo, de data aceasta s-a răzgândit, de unde am tras concluzia că sprijină, cu toată forța, pe Viorica Dăncilă. I-a sunat d la Bruxelles și le-a spus să nu se mai înscrie în grupul „Unirea”.

De ce? Ce este în spatele acestei decizii? Îmi este greu să vă spun astăzi, dar probabil vom afla în perioada următoare. Cert este că parlamentarii PMP au rămas ca și mine, dealtfel, pe holurile Parlamentului, fără mijloace logistice pentru exercitarea mandatului.”

Pro România are la Senat doar trei parlamentari, iar PMP doar șase, niciunul dintre partide neputând constitui grup parlamentar. În aceste condiții, ambele formațiuni nu au reprezentare în structurile Senatului României. Cererea de constituire a grupului „Unirea” de la Senat, a fost depusă încă din 2018, de senatorul Adrian Țuțuianu, dar aceasta nu a fost adusă în discuție de fosta conducere a Senatului (asigurată de Călin Popescu Tăriceanu-ALDE).

Articolul precedentMascații și jandarmii, chemați să îi potolească pe romii din Bălteni
Articolul următorGhinion până la capăt, pentru Sorana Cîrstea, ce a fost învinsă în primul tur la turneul de la Hiroshima