Un bărbat din Teleorman, domiciliat fără forme legale la Titu, a fost reținut de polițiștii dâmbovițeni. Bărbatul era implicat în afaceri dubioase cu mașini, achiziționate din  spațiul european sau târgurile de mașini din România și este bănuit de tăinuire în stare de recidivă.

Imagine cu un caracter ilustrativ

La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița au depistat un bărbat din Teleorman, domiciliat fără forme legale în Titu, în timp ce deținea un autovehicul care figurează urmărit de autoritățile din Franța.

Polițiștii au procedat de îndată la indisponibilizarea autovehiculului, acesta fiind depus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, până la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, polițiștii au procedat la reținerea bărbatului pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentat în fața procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de tăinuire în stare de recidivă, constând în aceea că, la data de 16 iunie a.c., ar fi achiziționat un autovehiculul din apropierea unui târg de autoturisme din București la un preț mai mic decât valoarea de pe piață, deși avea suspiciunea că acesta ar fi provenit din comiterea unei infracțiuni.

Totodată, bănuitul ar fi primit de la vânzător autorizația de circulație provizorie în care era menționat un alt număr de identificare, acesta fiind pansonat și în alte locuri ale vehiculului, dar și în contractul de vânzare-cumpărare.

În plus, bănuitul ar fi încercat să transmită bunul către vânzătorul inițial pentru a-l ascunde de polițiști, deși aceștia l-au informat că bunul este sustras.

În cauză se continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Se precizează într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Articolul precedentBaschet 3×3: România, cu două „târgoviștence” în echipă, este în sferturi la Cupa Mondială
Articolul următorUn bărbat urmărit internațional pentru proxenetism a fost reținut, în Dâmbovița