Programul educaţional Ajungem MARI anunţã extinderea apelului la voluntariat pentru susţinerea copiilor şi tinerilor din centrele de plasament pe parcursul anului şcolar 2019-2020.
În 20 din cele 24 de judeţe în care programul este implementat, este nevoie de voluntari care sã-şi dedice trei ore pe sãptãmânã activitãţilor cu copiii din centre.
Înscrierile sunt deschise pânã la data de 1 septembrie pentru: Argeş (localitãţile Câmpulung şi Mioveni), Mureş (Reghin, Sâncraiu de Mureş şi Sântana de Mureş), Prahova (Câmpina, Bãicoi, Plopeni, Breaza şi Vãlenii de Munte), Timiş (Recaş şi Lugoj).
În judeţele Arad (oraşul Sântana), Bacãu (oraşul Bacãu), Bihor (comuna Sâniob), Botoşani (oraşul Botoşani), Brãila (oraşul Brãila), Braşov (localitãţile Codlea, Dacia, Rupea, Tãrlungeni, Hãrman, Sãcele şi Teliu), Buzãu (Buzãu, Râmnicu Sãrat şi Beceni), Cluj (Gherla şi Turda), Constanţa (Agigea şi Mangalia), Dâmboviţa (Târgovişte), Hunedoara (Deva şi Hunedoara), Ilfov (Periş şi Voluntari), Neamţ (Piatra Neamţ), Sibiu (Sibiu, Orlat şi Agârbiciu), Suceava (Suceava) şi Vrancea (Dumbrãveni, Odobeşti şi Panciu), înscrierile la voluntariat sunt deschise pânã la data de 8 septembrie.
Potrivit acestora, voluntarii trebuie, în primul rând, sã se înscrie în program cu inima deschisã.
Voluntarii participã la un training de iniţiere în metode de lucru cu copiii şi sunt repartizaţi la centre în funcţie de abilitãţile şi programul lor, nevoile copiilor şi distanţa faţã de centru.
Ei vor merge timp de opt luni în echipe de doi sau trei voluntari la grupe de trei-şase copii, pentru şedinţe de recuperare sau pregãtire şcolarã, ateliere de cunoştinţe generale şi ateliere creative. Vârsta minimã pentru voluntariat este de 16 ani.
Înscrierea se face prin completarea unui formular online, pe www.ajungemmari.ro.
Articolul precedentȘeful ALDE Dâmbovița și-a dat demisia din Guvern
Articolul următorITM, cu ochii pe domeniul confecțiilor