Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, este campion la devansarea startului, în ceea ce privește campania electorală pentru alegerile europarlamentare, din mai 2019, în Dâmbovița. ALDE Dâmbovița a împânzit zona de nord a județului cu materiale de campanie electorală, cu două luni înainte de momentul alegerile din 26 mai.

Cum legislația aplicabilă în cazul afișajului stradal în campaniile electorale este confuză, partidele au procedat după cum au crezut de cuvință, în ceea ce privește afișajul stradal (bannere și mash-uri) prin care promovează candidații proprii, pentru un post de eurodeputat. În Dâmbovița se pare că există  deja un campion al grabei la afișare.

ALDE Dâmbovița, după cum organizația se și laudă pe propria pagină de socializare, a „sufocat” o parte a județului cu bannere și mash-uri electorale. Zeci de astfel de materiale de mari dimensiuni au fost amplasate în mai multe localități din județ, cu aproximativ două luni înainte de momentul alegerilor din 26 mai 2019.

Campania electorală începe cu 30 de zile inainte de ziua alegerilor, in cazul alegerilor europarlamentare, din anul acesta, la data de 27 aprilie. În campania electorala, legea are prevederi foarte clare care sunt actiunile si de afisaj electoral care pot fi realizate de catre partidele politice. BEC a trimis în data de 18 martie o adresă către  Ministerul de Interne,  Inspectoratul General al Poliției Romane pentru a constata dacă sunt îndeplinite prevederile legale in materia afișajului electoral.

Sursa foto articolfacebook, ALDE Dâmbovița

Articolul precedentJandarmeria Română – de 169 de ani în slujba cetățenilor
Articolul următorCSM Târgoviște a pierdut primul meci din play-off-ul ligii I de baschet feminin, cu Aradul