Marcel Ciolacu rămâne pe poziție. Liderul PSD și, totodată premierul României, spune – referitor la ipoteza unui candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale din septembrie – că cele două partide vor face o coaliţie după 10 iunie. Înainte de asta, atât social-democrații, cât și liberalii așeaptă să vadă cum va arăta votul românilor pe 9 iunie. 

”Haideţi să ajungem pe data de 10 iunie, lucru pe care l-am spus şi eu şi domnul Nicolae Ciucă, că vom face o coaliţie după 10 iunie, să vedem votul românilor pe 9 iunie, şi o să luăm o hotărâre, dacă facem o alianţă politică de această dată”, a declarat, marți, Ciolacu, după şedinţa conducerii social-democrate.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre candidatura la alegerile prezidenţiale, că dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi va proceda ca atare. 

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al partidului, a declarat sâmbătă că îşi propun ca la alegerile locale să ia peste 90% din primăriile din România şi peste 95% din Consiliile Judeţene, iar la europarlamentare, şi-au propus 17 europarlamentari, dar el ar vrea mai mult, 19 sau 20.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă este convins că va fi sută la sută candidat la prezidenţiale, Rareş Bogdan a precizat că vor discuta după 10 iunie cu partanerii de guvernare, însă în statutul partidului se precizează clar că preşedintele PNL este candidatul. ”Nu are ce face, îl obligăm”, a declarat, în glumă, liberalul.

Articolul precedentToți locuitorii unei țări importante vor ajunge să poarte același nume. Care este explicația?
Articolul următorSfidare maximă: Numărul „specialilor” a crescut cu 200 într-o singură lună