Alegeri prezidenţiale 2019. Până la această oră au peste un milion de români, prezenţa fiind de 6,54 %. Dâmbovițenii s-au prezentat în număr mare la urne, ca și în turul întâi. Județul Dâmbovița se află, la această oră, pe locul 7 în țară în privința prezenței la vot.
Pe primele trei locuri în ceea ce privește prezența la votul pentru alegerea președintelui sunt județele Teleorman, Olt și Ilfov, urmate de Constanța, Tulcea și Giurgiu.
PREZENȚA ÎN TIMP REAL
Un număr de 239.458 de români au votat în prima oră de la deschiderea urnelor în ţară pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa fiind de 1,31 %. La primul tur, prezenţa a fost de 1,46%.
Numărul votanţilor la secţiile din străinătate, cu peste 90.000 mai mare decât la primul tur. Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.
Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59. În străinătate, procesul electoral a început în noaptea de joi spre vineri şi continuă până luni, la ora 7.00. La primul tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa a fost de 51,19%, 675.348 persoane votând în diaspora.
Alegeri prezidenţiale 2019 – Candidaţii susţinuţi de principalele partide – PNL şi PSD – îşi dispută voturile românilor în al doilea tur de scrutinCITEȘTE ȘI Alegeri prezidenţiale 2019 – Candidaţii susţinuţi de principalele partide – PNL şi PSD – îşi dispută voturile românilor în al doilea tur de scrutin.
Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, să-şi exprime opţiunea electorală într-una dintre cele 18.748 de secţii de votare organizate în ţară.
În străinătate, procesul electoral a început în noaptea de joi spre vineri şi continuă până luni, la ora 7.00.
Peste 715.000 de români cu drept de vot au domiciliul în afara ţării, iar până la această oră au votat la secţiile de votare din străinătate 366.500 dintre ei, faţă de 273.282 la primul tur.
– Potrivit legii, al doilea tur de scrutin are loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, sub conducerea operaţiunilor electorale de către aceleaşi birouri electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur.
Totuşi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că unele secţii de votare din ţări precum Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie au fost relocate pentru al doilea tur de scrutin, în unele cazuri fiind necesară relocarea din cauze „obiective” care ţin de autorităţile locale care au pus la dispoziţie spaţiile pentru primul tur.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că pentru alegerile de duminică numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este 18.217.411, în timp ce 19.186 cetăţeni au dreptul de vot interzis.
Pentru ca aceştia să poată vota au fost organizate 18.748 de secţii de votarare, lista acestora poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Management Electoral/ Geografie electorală/ Registrul secţiilor de votare.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentAvertizare pentru șoferi: „carosabil umed – există riscul depunerii de polei”
Articolul următorPeste 35.000 de dâmbovițeni au votat până la ora 10.00