Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că recomandarea autorităţilor este ca persoanele care au semne de coronavirus, chiar dacă nu au un test pozitiv, să se adreseze medicului de familie şi să ceară urna mobilă. Orban afirmă că se va putea merge la toate persoanele care ar putea cere urna mobilă, întrucât nu vor fi foarte multe persoane la o secţie de votare.

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, la Botoşani, despre faptul că se va permite persoanelor cu febră să intre în secţia de votare şi a afirmat: ”Da, pentru că am impus obligativitatea portului măştii. Pericolul de transmitere, dacă porţi mască şi dacă-ţi dezinfectezi mâinile, este aroape inexistent. După părerea mea nu există risc de transmitrere a virusului”.

Premierul a precizat că este vorba despre exercitarea dreptului de vot.

”Recomandarea noastră este ca persoanele care au simptome de Covid să apeleze la medicul de familie că pot să ceară urna mobilă, astfel încât să nu fie obligat să se deplaseze la secţia de votare. Noi vom transmite urna mobilă la toate persoanele, dacă au simptome şi primesc un certificat medical, chiar dacă nu au un test. Depun cerere de urnă mobilă şi vom deplasa urna mobilă”, a mai declarat Orban.

Acesta a precizat că la o secţie de vor sunt arondate între 500 şi 1.800 de persoane care au drept de vot, iar situaţiile de posibile persoane cu simptome sunt ”de ordinul zecilor”.

”Se poate pe parcursul câtorva ore să se deplaseze urna mobilă să-şi exercite dreptul de vot cei care primesc urna mobilă”, a mai declarat premierul.

Aceasta a reiterat ideea că cei care vor merge cu runa mobilă vor avea echipament special.

Articolul precedentCOVID -19. 1.231 de noi cazuri. Situația infectărilor din fiecare județ
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 71. Trei luni fără școală, pierderi de 3% din viitorii bani ai copilului