Alertă de tip cod roșu de vânt. Asta au anunțat meteoroologii în urmă cu puțină vreme. Atenționarea este valabilă pentru zona de munte din cinci județe, printre care și Dâmbovița. Aproape intrega țară este sub atenționare în urmatoarele ore, coduri galbene, portocalii sau rosii de vânt fiind emise pentru toate județele, cu excepția  câtorva județe din Transilvania și din sud vestul României.

Imagine

Conform celor de la ANM:

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 18:00 – 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h, vizibilitate redusă spre zero
Zone vizate: zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău

În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

 

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 22:00 – 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ
Zone vizate: județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea

 În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

În afara zonei montane,în județul Dâmbovița a fost emisă o atenționare de tip cod galben.

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 11:30 – 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite
zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat la munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55…65 km/h.

Articolul precedentUn tânăr de 26 de ani a fost reținut de polițiști după ce a fost prins conducând fără permis, pentru a treia oară în ultimele două luni
Articolul următorBărbat de 42 de ani, lovit de o mașină, pe trecerea de pietoni, la Târgoviște