Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, două alerte Cod galben de viscol și ninsori abundente, în mai multe zone ale țării.

Un prim Cod galben  va intra în vigoare astăzi, 26 ianuarie, la ora 18.00. Acesta va fi valabil și pentru județul Dâmbovița până vineri dimineața la ora 10.00.

Atenționarea se referă la cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură și intensificări ale vântului.

În acest interval, în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp.

Se va depune un strat de zăpadă în județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei.

Va ninge și în Carpații Meridionali și de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă și își face apariția viscolul (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitatea scăzută. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentPrivatizarea Petrom. Noi dezvăluiri. OMV NU a venit în România în 2004, ci în 2002
Articolul următorInfotrafic: Ce recomandări au poliţiştii pentru reducerea riscului rutier