Ambasadorul Israelului la București, Excelența Sa Reuven Azar, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Realitatea Plus. Oficialul israelian a afirmat că a discutat telefonic cu soția românului cu cetățenie aflat printre ostaticii luați de teroriștii Hamas. Azar a vorbit și despre o uriașă campanie de manipulare și dezinformare pe care atât Hamas, cât și alte organizații teroriste din regiune o duc, ajutate de state vecine și entități  interesate. 

Principalele declarații ale oficialului israelian:

„Am vorbit cu familia lui, dar nu pot dezvălui detalii, pentru că aceasta a fost dorința familiei sale. (…) Qatar colaborează cu Hamas îndeaproape, dar pe de alta parte este un aliat al Statelor Unite, deci este o presiune imensă să încerce să elibereze cat mai multe persoane

Despre lansarea ofensivei terestre

„Cred că trebuie să avem răbdare și să vedem ce se va întâmpla, nu vreau să facem speculații, ci să așteptăm. Nu ne grăbim, dar am luat o decizia si aceasta va fi aplicată, deci trebuie să luăm toate precauțiile necesare, pot să spun că nu va fi o acțiune rapida.

Atacurile cu sute de victime raportate de oficiali din Gaza

Diplomatul a precizat că autoritățile de la Tel Aviv au pus la dispoziție toate informațiile și analizele tehnice care dovedesc că nu a fost vorba de o acțiune a Israelului. „Este parte din tactica Hamas de a pune palestinienii în pericol, iar noi încercăm să minimizăm riscurile în astfel de situații. Este însă ceva important ce trebuie subliniat: aceasta  este propaganda pe care o vedem din parate organizațiilor teroriste și, din păcate, unii oameni din Est o cred fără să verifice. Cred că este momentul ca oameni să realizeze că este doar o înscenare, din partea organizațiilor teroriste și (…) cred că este momentul să încetăm să mai credem astfel de dezinformări.

Despre riscul extinderii acțiunilor teroriste în Europa:

Din fericire, datorită muncii foarte profesioniste a serviciilor se securitate din România, aici nu există niciun pericol, dar există un pericol real la nivel al continentului,” a declarat Ambasadorul Israelului la București, Excelența Sa Reuven Azar, în exclusivitate la Realitatea Plus. 

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 21 octombrie 2023
Articolul următorVremea 23 octombrie – Cât mai ține episodul de căldură