Mai multe persoane din comuna dâmbovițeană Bucșani (satul Racovița) au fost amendate de polițiști, pentru nerespectarea prevederilor specificate de Ordonanțele Militare în vigoare, referitoare la restricțiile de circulație a persoanelor. Polițiștii i-au identificat pe cei amendați dupa ce au vizionat mai multe imagini ce au fost făcute publice și în care se vede un număr mare de persoane aflate pe stradă.

Imagine

Racovița,judetul Dâmbovița, aprilie 2020

Sursa foto-postare facebook, MDI Tv

Conform celor de la IPJ Dâmbovița:

„La data de 11 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au depistat două persoane de 27 și 57 de ani, din Racovița, care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Acestea au fost sancționate contravențional cu amendă, în valoare de 40.000 de lei, fiind introduse într-un centru de carantină.

Ulterior, în spațiul public au apărut imagini video în care mai multe persoane se aflau pe o stradă, de pe raza localității Racovița, fiind încălcate prevederile legale în vigoare. În urma vizionării imaginilor, polițiștii au identificat 5 persoane care au fost sancționate contravențional cu amendă, în valoare de 100.000 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, conform prevederilor Ordonanței Militare nr.3/2020.”

A transmis IPJ Dâmbovița, prin intermediul unui comunicat de presă.

În imaginile care încă mai circulă pe internet se poate auzi cum oamenii, strânși într-un grup destul de mare, protestează, justificând probabil părăsirea spațiului de izolare, de către cele două persoane sancționate inițial la Racovița, prin faptul că aceștia au părăsit locuința dar pentru a merge la rude, pentru mâncare, spun unii dintre ei. Lucru ce este interzis însă, prin prevederile ordonanțelor militare aflate în vigoare, pentru persoanele obligate să stea în izolare la domiciliu.

Imagine

Comuna Bucșani, aprilie 2020

sursa foto -facebook, Constantin Niță (primar comuna Bucșani)

În comuna Bucșani, din care face parte si satul Racoviță, a fost demarată o dezinfecție totală în urma cu câteva zile (foto, mai sus), după cum a anunțat edilul șef al localității, ce a iustrat anunțul cu mai multe fotografii, postate pe facebook.

În localitate este confimat un caz de coronavirus. Este vorba de un tânăr de 32 ani.

Articolul precedentCod galben de vânt în aproape toată țara (14 aprilie). Vreme ca de iarnă (14-15 aprilie), în zona montană din Dâmbovița
Articolul următorProcesiune cu racla cu moaștele Sf.Nifon, la Târgoviște, pentru încetarea pandemiei de coronavirus,în data de 14 aprilie