ANAF a pus ochii pe persoanele fizice care vând online, în regim comercial, atât pe platformele de anunțuri, cât și pe rețelele sociale, fără a fi înregistrate fiscal. Pentru a stopa acest tip de evaziune fiscală, Fiscul va obliga firmele de curierat să raporteze toate coletele cu plata la livrare. 

 
 

Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat în dezbatere publică un formular electronic pe care firme de curierat vor fi obligate să-l completeze lunar.

Raportările vor începe, de principiu, după câteva luni de la oficializarea proiectului de ordin, potrivit avocatnet.

 

Persoanele luate în vizor de ANAF sunt persoanele fizice care fac comerț online atât pe platformele de anunțuri cât și pe rețelele sociale, însă nu sunt înregistrate fiscal. Specialiștii fiscali au precizat că nu sunt avuți în vedere micii comercianți, care vând ocazional și în cantități mici, ci acele persoane fizice care în fapt funcționează ca firme de vânzări online, fără a fi însă declarate ca atare și deci fără plăti taxe.

Comerțul online a explodat în România în pandemie. Anul acesta va trece de 6,8 miliarde de euro, în creștere cu 18 la sută față de 2021, estimează analiștii. 

Articolul precedentNicolae Ciucă avertizează: „Până în 2023 să fie lansate toate apelurile de programe, pe PNRR. În felul acesta absorbim cât mai mulți bani”
Articolul următorCaz de encefalită acută cu virusul West Nile, confirmat în Dâmbovița