Patru angajaţi ai Penitenciarelor Mioveni, Galaţi şi Găeşti au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

 „Astăzi, 21.07.2020, un angajat al Penitenciarului Mioveni, un angajat al Penitenciarului Galaţi şi doi angajaţi ai Penitenciarului Găeşti au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceştia au exercitat atribuții de serviciu în sectoarele administrativ şi operativ, cu purtarea echipamentului de protecție. Din primele verificări, în niciuna dintre cele trei unităţi penitenciare, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor custodiate, acestea fiind monitorizate, în continuare, de către personalul medical. Totodată, în toate cele trei unităţi, s-a acţionat cu echipe de la penitenciarespital, pentru dezinfectarea spaţiilor (căi de acces personal şi deţinuţi, birouri, zone comune). Angajaţii identificaţi contacţi vor fi scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi înlocuiţi cu personal de rezervă, conform Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar. Administraţiile locurilor de deținere asigură informarea efectivelor cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaţilor, starea de spirit a deţinuţilor fiind corespunzătoare. În continuare, se aplică recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente şi metodologia de intervenţie a sistemului penitenciar, protejarea personalului şi a persoanelor private de libertate constituind o prioritate în acest context epidemiologic.” se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP)

În toate cele trei unităţi, s-a acţionat cu echipe de la penitenciare-spital pentru dezinfectarea spaţiilor (căi de acces personal şi deţinuţi, birouri, zone comune).

Articolul precedentPremierul Ludovic Orban a anunțat, intensificarea tuturor măsurilor de control și prevenire a răspândirii pandemiei
Articolul următorMinistrul Muncii: Pensiile VOR CREȘTE. Dacă PSD voia, cu adevărat, să mărească pensiile cu 40%, o făcea imediat!