Primarul orașului dâmbovițean Răcari face un apel către autoritătile centrale, în sensul în care să fie modificată de urgență legislația, pentru a putea fi testați toți contacții persoanelor ce au fost depistate cu coronavirus. Apel edilului vine în contextul în care la Răcari sunt diagnosticate deja 59 de persoane, infectate cu coronavirus, iar teama, în localitate, este acum că mulți alții pot fi infectați dar să nu știe, pentru că sunt asimptomatici. 

Edilul șef de la Răcari a făcut apelul către autoritățile centrale,în dimineața zilei de 25 aprilie, pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Atât edilul cât si actuala conducere națională (Guvern) fac parte din același partid, astfel că o eventuală speculație cu privire la scopul politic al cererii este exclusă. Primarul de la Răcari a însoțit apelul său cu o prezentare a situației din Răcari, acolo unde sunt deja 59 de cazuri de pacienți ce sunt confirmați cu coronavirus:

Foto– Marius Caravețeanu, primar Răcari (sursa foto-facebook, via Partener Tv)

„Repartizarea pe cartiere:
– Ghergani 35.
– Ghimpaţi 6.
– Butimanu 1.
– Colacu 4.
– Bălăneşti 2.
– Răcari 9.
– Mavrodin 2.

APEL CATRE AUTORITATILE NATIONALE: MODIFICATI LEGISLATIA ASTFEL INCAT SA POATA FI TESTATI TOTI CONTACTII PERSOANELOR POZITIVE!

IN PERIOADA 28-30 APRILIE SE VOR DISTRIBUI MASTI PENTRU TOATA POPULATIA ORASULUI.

Rămâneţi în casă, protejaţi-vă, respectaţi distanţarea socială!”

A scris Marius Caravețeanu.

La Răcari majoritatea cazurilor de coronavirus provin din centrul de Asistență Medico-Socială (54), pacienții (batrânii din centru) cât și personalul centrului fiind afectați în egală măsură ( 33 de rezidenți din centru și 21 de angajați ai centrului).

Tot personalul din centru ce a fost testat negativ, la primul test pentru coronavirus, din urmă cu o săptămână, a fost retestat de DSP Dâmbovița, în data de 24 aprilie, urmând ca noile rezultate sa sosească astăzi, 25 aprilie. Personalul urmează să fie înlocuit pentru o perioadă de 2 săptămâni (ieșirea din tura de lucru).

Articolul precedentSlujba de „Izvorul Tămăduirii” și ziua comunei în perfect anonimat, la Nucet. Apa sfințită va fi distribuită localnicilor
Articolul următorAl doilea cel mai puternic cutremur din 2020, din România, (5.0 grade) a avut loc la Galați. Vezi toate datele