Reprezentanții Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor au anunțat că peste 450.000 de permise de conducere expiră în perioada decembrie 2022 – februarie 2023. Având în vedere numărul mare, DRPCIV face apel la șoferi să solicite din timp preschimbarea documentului.

Anunțul DRPCIV se referă la documente emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

“Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative,   parcurgând următorii pași:

– efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro,

– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul  CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)

– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).

– prezentarea la sediu conform programării”, au transmis reprezentanții DRPCIV.

Pe aceeași cale, autoritățile reamintesc că, din 2013, la obținerea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă este obligatorie depunerea fișei medicale.

“Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Articolul precedentPNRR – Fondul local. Patru proiecte din Dâmbovița au fost aprobate
Articolul următorMarius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, împlinește 64 de ani – mesajul președintelui FRJ, Cozmin Gușă