Conform agenției AFP, oficialii din Kiev spun că au luat zeci de prizonieri ruși timp de o săptămână, de când a început invazia cu vecinilor lor de la est. Gestul făcut astăzi de oficialii armatei din Ucraina vine ca o palmă dată celor care încearcă să se impună prin violență.

„A fost luată decizia de a-i preda pe soldaţii ruşi mamelor lor dacă acestea vin să îi ia în Ucraina, la Kiev”, a transmis Ministerul ucrainean al Apărării într-un comunicat.

Ministerul a publicat numerele de telefon şi o adresă de e-mail prin care mamele pot obţine informaţii despre fiii lor prizonieri în Ucraina.

În cazul în care detenţia fiilor lor este confirmată, femeile ruse sunt invitate să meargă în Polonia, apoi să intre în Ucraina printr-un punct de trecere a frontierei.

„Veţi fi primite şi însoţite la Kiev, unde îi veţi putea lua pe fiii voştri”, a subliniat Ministerul Apărării ucrainean.

„Spre deosebire de fasciştii lui Putin, noi, ucrainenii, nu ducem un război împotriva mamelor şi copiilor lor capturaţi”, se mai arată în comunicat.

În timpul conflictului dintre Moscova şi separatiştii ceceni din anii 1990 şi 2000, numeroşi tineri recruţi ruşi au fost trimişi pe front, iar unii au căzut prizonieri.

Mame ale soldaţilor s-au mobilizat atunci pentru a-i aduce înapoi pe supravieţuitori sau pentru a lua cadavrele, fără a ezita să meargă la faţa locului, o mişcare ce a alimentat atunci proteste anti-război în Rusia.

Articolul precedentBărbat urmărit internațional pentru furt în Italia, depistat de polițiști dâmboviţeni
Articolul următorRomânia a pregătit mii de locuri în spitale, pentru răniții din Ucraina. Repartizarea pe județe