Montaniarzii dâmbovițeni, grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park, continuă antrenamentele atât în munții României, cât și pe alte trasee din Europa.
În weekendul 19-21 iulie 2019, la nucleul de bază al expediționarilor (Nicu Posta, Ileana Bocanciu, Ionel Glodeanu) s-au lipit încă doi montaniarzi (Gică Burlacu și Ionuț Dumitru) și au plecat să cucerească, în condiții de vreme relativ bună, al doilea vârf ca înălțime din Bulgaria, vârful Vihren.
Cazarea a fost rezervată în cocheta stațiune montană Bansko, aflată aproape de granița cu Grecia. Sâmbătă dimineața s-a urcat cu mașina la cabana Vihren (1972 m), apoi, per pedes, vârful Vihren (2914 m).
Cam 1.000 de metri diferență de nivel, alături de sute de alți turiști bulgari, dar și europeni (italieni, francezi, englezi, cehi etc.).
După 4 ore de ascensiune continuă, steagul României, alături de steagul Uniunii Europene a fluturat la simbolicul monument aflat pe vârf.
A urmat o coborâre accentuată, pe o potecă amenajată cu lanțuri metalice, până sub alte vârfuri ale crestei, în şaua Premkata.
Ca urmare a ascensiunii reușite pe alte 3 vârfuri și a crestei Koncheto, montaniarzii dâmbovițeni se pot mândri că au cucerit, eșalonat, în timp, primele șase vârfuri din Bulgaria:
-Musala – 2925 m
-Vihren – 2914 m
-Kutelo 1 – 2908 m
-Kutelo 2 – 2907 m
-Malka Musala – 2902 m
-Banski Suhodol – 2884 m.
În drum spre Bansko, a fost vizitată peștera Saeva Dupka, iar revenirea s-a făcut prin Veliko Târnovo, vizitându-se o parte din satul tradițional Arbănași.
După această primă tură alpină, vor urma 4 tabere în zona Bucegi, iar pentru luna septembrie se fac demersuri pentru o nouă expediție în cadrul TOP 28, cucerirea celui mai înalt vârf din Portugalia, Pico (2351 m).
Articolul precedentVolei feminin. CSM Târgoviște a achiziționat o jucătoare din Croația
Articolul următorMuncitor de la COS trimis la Bruxelles, după ce a fost ars cu oțel topit