Începând din anul 2013, în Bucegi,la granița dintre Dâmbovița și Prahova, în data de 28 noiembrie, se aniversează „Ziua Sfinxului”. Fix la ora 16.45 când soarele apune, se spune că se formează o piramidă energetică de lumină, deaspura Sfinxlui.Sunt așteptați sute de participanți și la evenimentul din 2019.

„Ziua Sfinxului din Bucegi, atrage an de an, în data de 28 noiembrie, sute de turiști veniți din toate colțurile țării dar și din străinătate.

Începând cu anul 2013, în ziua de 28 noiembrie, s-a constatat o prezență tot mai mare a turiștilor, de ziua Sfinxului din Bucegi.

Se spune că la ora 16:45, în data de 28 noiembrie, când soarele se apropie de apus, deasupra Sfinxului din Bucegi se formează o piramidă energetică de lumină, și că doar cei inițiați pot să o vadă.”

Imagine

Este mesajul amplu promovat pe rețelele de socializare în aceste zile.

Sfinxul din Munții Bucegi este un megalitantropomorf situat la 2216 m altitudine, în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroieni.Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

La momentul din 2019 sute de turiști din țară și străinătate și-au anunțat prezența.

Articolul precedentLocul execuției lui Ceaușescu, vizitat gratuit, timp de o lună
Articolul următorȘi beat și fără permis, conducea prin mijlocul orașului, la Târgoviște