Consiliul Judeţean Dâmboviţa îi informează pe participanţii la traficul rutier că Podul peste pârâul Rătei, de pe DJ 714, din Munții Bucegi, a fost avariat grav.

CJ Dâmbovița mai precizează că pe tot traseul DJ 714A, există pericolul de prăbușire a stâncilor de pe versanţi.

Pe DJ 714 A Moroeni – Cabana Căprioara – Valea Brăteiului, podul de la km 7+600, peste pârâul Rătei, a fost avariat grav, accesul pe acest pod fiind interzis. În zonă, a fost amenajată o variantă provizorie (pe tuburi prefabricate) care se va utiliza pentru traversarea pârâului Rătei. Pe tot traseul DJ 714A, există pericolul de prăbușire a stâncilor de pe versanţi. Se recomandă a se circula cu atenţie pe acest drum. Se vor respecta semnificațiile indicatoarelor rutiere de restricționare a circulației atât pe sectorul de drum cât și pe poduri”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Dâmbovița.

Autoritățile recomandăm ca deplasările pe traseele DJ 713, DJ 714A și DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece şi totodată recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor, respectiv la: km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9.

Se vor evita deplasările în zona montană fără o informare prealabilă asupra condițiilor meteorologice din zonă și în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul A.N.M. De asemenea, se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare și reglementare.

Un sector de drum important, DJ 713, limită județ Prahova (cota 1000) – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiului – intersecție drum spre Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+000, a fost recepționat la terminarea lucrărilor de reabilitare și modernizare cu adoptarea H.C.J. nr. 299/28.11.2018.

Sectorul km 0+000 – 6+030 se află în administrarea Consiliului Județean Prahova

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Generală Infrastructură Locală tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08.00-16.00.

Articolul precedentRisc mare de avalanșă în Bucegi
Articolul următorCe n-au vândut au confiscat polițiștii