Începutul lui 2020 nu a fost de bun augur pentru cel puțin șase dâmbovițeni. Asta pentru că au rămas fără carnetul de conducere încă de la primele ore ale anului.

În urma acțiunilor de control, întreprinse în data de 1 ianuarie 2020, de polițiștii rutieri dâmbovițeni, șase persoane au rămas fără carnet de conducere, iar trei dintre acestea s-au ales și cu dosar penal. Trei din acestea a fost sancționate pentru conducere sub influența băturilor alcoolice. În cazul unui târgoviștean termenul de „influență” poate fi considerat un eufemism, asta pentru că avea o alcoolemie de peste 1,05 mg/l.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

În dimineața zilei de 1 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că șoferul avea suspendat dreptul a conduce.

De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Au declarat cei de la IPJ Dâmbovița.

Un alt bărbat a fost depistat de polițiștii de la Butimanu în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar altul, având o alcoolemie peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor trei ( amintiți anterior), polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Articolul precedentÎncă cinci dosare penale, pentru dâmbovițeni ce vindeau ilegal articole pirotehnice
Articolul următorComerțul ilicit cu țigări a scăzut în 2019. Pentru prima dată, în ultimii 6 ani, piața neagră scade sub 14% din total