Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa propune intrarea în carantină a comunei Bezdead, unde indicele de infectare cu noul coronavirus este de 3,49 la mie de locuitori, conform raportărilor de miercuri. Bezdead este a treia localitate dâmboviţeană pentru care se propune carantina în ultima perioadă.

Conform unei hotărâri adoptate, miercuri, de CJSU Dâmboviţa, „se propune, începând cu data de 11.03.2021, ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile, instituirea măsurii de carantină zonală a comunei Bezdead”.

Acelaşi document propune ca în perioada de carantină circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor să fie interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. Sunt, de asemenea, institute alte măsuri privind funcţionarea agenţilor economici şi interdicţii privind organizarea evenimentelor publice sau private.

„Se permite tranzitarea comunei Bezdead pentru cetăţenii care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea/staţionarea în localitate”, mai prevede documentul citat.

Propunerea trebuie avizată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, al cărui şef trebuie să emită privind instituirea măsurii de carantină zonală.

Comuna Bezdead are 4.297 de locuitori şi 15 cazuri active de COVID-19, indicele de infectare cu SARS-CoV-2 fiind, conform datelor raportate miercuri, de 3,49 la o mie de locuitori.

În ultimele săptămâni, alte două localităţi – comuna Pucheni şi satul Lucieni – au fost introduse în carantină.

În prezent, în judeţul Dâmboviţa nouă localităţi sunt în scenariul roşu din punct de vedere epidemiologic, cu peste trei cazuri de infectare la o mie de locuitori. Printre acestea se numără şi reşedinţa de judeţ, municipiul Târgovişte.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 169. Greu la deal cu boii mici. Când funcționarii vor să tragă chiulul
Articolul următorUn autoturism a plonjat într-un pârâu din Dâmbovița. Ce s-a întâmplat cu pasagerii