Registrul Auto Român, filiala Dâmbovița, va avea un sediu nou. Cel puțin asta spun autoritățile, ce au anunțat că a fost încheiată procedura de achiziție publică, pentru desemnarea contructorului ce va realiza noua construcție.

Machetă sediu nou RAR Dâmbovița

Noul sediu al RAR Dâmbovița (vezi foto machetă) ar trebui să fie amplasat pe terenul deținut de Consiliul Județean Dâmbovița, lângă gara Târgoviște (zona fostei unități militare de la găară).

Foto– vizită teren amplasament sediu nou RAR Dâmbovița (2015)

Sursaadevărul.ro

Amplasamentul, de aproximativ 10.000 de mp, a fost cedat spre folosință, de către CJ DB, RAR-ului încă din anul 2014, dar, deși cei de la RAR au promis că vor demara construcția încă din 2015, acest lucru nu s-a întâmplat pînă acum.

foto– sediu actual RAR Dâmbovița

Noul sediu are o valoare estimată de aproximativ 1,8 milioane de euro, bani ce vin din fonduri guvernamentale.

„Reprezentanţa Dâmboviţa a Registrului Auto Român (RAR) a primit, prin bugetul aprobat în şedinţa de Guvern din 18 martie 2015, suma de 1.800.000 Euro, din fondurile Regiei Autonome RAR, pentru construirea unui sediu nou. Acesta va fi situat în municipiul Târgovişte, pe Bulevardul Carol I, la nr. 51 (fost 49).” Era comunicatul oficial, al RAR Dâmbovița, din 2015. A rămas doar promisiunea.

Astăzi, 27 august 2019, președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea a afirmat că:

Foto- anunț Alexandru Oprea, începere construcție sediu RAR

Am fost anunțați de către Registrul Auto Român că s-a finalizat procedura de achiziție publică și a fost desemnat un câștigător, pentru obiectivul care va fi realizat pe terenul pe care Consiliul Județean Dâmbovița îl deține, în zona Unității Militare de la Gară, pentru construcția noului sediu al Registrului Auto Român, filiala Dâmbovița”

Foto- sediu vechi-sediu nou (proiect) RAR Dâmbovița

Terenul pe care, teoretic măcar, ar trebui să fie ridicată noua construcție este concesionat către RAR pentru o perioadă de 49 de ani (din 2014), iar cei de la RAR Dâmbovița ar urma să plătească anual o redevență de 8.000 de euro, proprietarului (CJ Dâmbovița), așa cum era stabilit, la momentul cedării amplasamentului (în anul 2014).

Articolul precedentO femeie din județul Dâmbovița, arestată pentru „metoda ofrandei”
Articolul următorFoto| DN 72 a fost blocat, la I.L. Caragiale, în urma unei coliziuni auto. O persoană a fost rănită