Avertizare meteo de ploi, vânt şi vijelii, în mai multe judeţe ale ţării a fost emisă, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului pentru zone din Dobrogea și sud-estul Munteniei, respectiv județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Potrivit ANM, în Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. 

Pe parcursul zilei de marți (11 aprilie), vântul va avea intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

Marți, intensificări temporare ale vântului vor fi și în sudul Moldovei și local în Muntenia, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi viteze de 70…80 km/h.

Avertizarea cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului intră în vigoare marți dimineața la ora 6:00 și va fi valabilă până miercuri, la ora 15:00.

Articolul precedentTarifele RCA vor fi plafonate începând de marți
Articolul următorPercheziţii în Ilfov şi Dâmboviţa pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în distribuirea drogurilor de risc şi mare risc pe o platformă criptată aparţinând unei reţele de socializare