Naționala feminină de baschet 3×3 a României a ratat clasarea pe un loc pe podium, la Cupa Mondială,competiție ce are loc la Amsterdam, în Olanda. În sferturile de finală, România a fost învinsă de China, la capătul unul meci de mare luptă.

Naționala de baschet 3×3 a României s-a luptat în aceste zile, la Amsterdam, pentru obținerea biletelor la Olimpida de la Tokyo, din 2020. În Olanda, la Cupa Mondială, sunt acontate primele trei locuri (echipele de pe podium) ce obțin calificarea la Olimpiadă. La Tokyo, pentru prima oară, baschetul 3×3 va face parte din programul competiției.

„Dupa o evolutie deosebita in cadrul rundei inaugurale a FIBA 3×3 World Cup de la Amsterdam, faza in care nationala feminina a tarii noastre s-a clasat pe locul secund in Grupa C, acumuland trei victorii (22-4 cu Mongolia, 21-13 cu Cehia si 21-7 cu Iran) si o infrangere (14-21), astazi, “Acvilele” au evoluat in sferturile de finala impotriva redutabilei selectionate a Chinei, lidera neinvinsa a Grupei A.

In formula Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu si Gabriela Irimia (n.m. ultimele două de la CSM Târgoviște), nationala Romaniei s-a tinut bine de adversar, in ciuda diferentei evidente de talie, si a jucat de la egal la egal cu laureata continentului asiatic. China, in aceeasi formula de patru sportive care a evoluat si la editia precedenta a intrecerilor mondiale, a controlat jocul si s-a desprins abia spre final. Astfel, dupa 2-2, 7-6 si 10-9, China a fortat si a marit ecartul, reusind pe ultimii metri sa se impuna cu 16-12, in ciuda eforturilor depuse de Marginean & Co. de a realiza o surpriza.”

Calcule Olimpiadă

După cum este precizat pe site-ul federației de specialitate (FRB). Toate biletele pentru Tokyo vor fi acordate la 1 noiembrie 2019, atunci când, în baza clasamentelor internaționale, primele trei locuri vor primi biletele pentru competiția din Japonia. Deocamdată, Japonia (țara gazdă), SUA (campioană modială 2018) au biletele asigurate. După competiția de la Amsterdam, încă trei echipe vor primi biletele pentru Tokyo ( semifinale Amsterdam :China-Australia, Franța-Ungaria), în total râmânând doar trei locuri de atribuit (turneul de la Tokyo are 8 participante).

România se va lupta pentru ultimele trei locuri loc la Olimpidă cu Mongolia, Ungaria și Franța și Rusia. În ierarhia internațională pe puncte România este, momentan, pe locul 4 (vezi foto).

Sursa foto articolwww.fiba.basketball

Articolul precedent473 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European
Articolul următorAnunț de licitație în vederea adjudecării lucrărilor de pictură la Biserica parohială din Bărbulețu