Echipa universitară feminină de baschet, a României, a câștigat cu Ucraina dar a pierdut cu Finlanda, la Universiada de la Napoli. Echipa tricoloră, ce este condusă de târgovișteanul Cătălin Tănase, dar care în componență și mai multe jucătoare de la CSM Târgoviște, va juca ultimul meci, pentru locul 11, la Universiadă, în compania Slovaciei.

După ce nu a reușit decât o singură victorie în grupele principale (53-37 cu Argentina) „acvilele” au jucat pentru o clasare cât mai bună, la Universiadă, în grupa locurilor 9-16.

Foto– Naționala României după victoria cu Ucraina (Universiadă Napoli 2019)

Sursa foto-facebook, „Echipa națională de baschet feminin a României”

În prima partidă România a trecut dramatic de Ucraina.

„La Universiada #Napoli2019, nationala feminina de baschet ??? a trecut de Ucraina, dupa o repriza de prelungiri, scor final 76-72″,

după cum au anunțat oficialii federației, pe pagina de facebook –Echipa națională de baschet feminin a României.

Fișă tehnică, meci România-Ucraina

În următorul meci, din păcate, România a trebuit să se recunoască învinsă, în fața naționalei Finlandei ( cu scorul de 50-73), într-o partidă ce a avut loc luni (08 iulie 2019).

România mai are de disputat o singură partidă, la Universiada de la Napoli, o competiție unde România nu a mai participat de mai bine de 60 de ani. Miercuri, 11 iulie, „acvilele” vor evolua împotriva naționalei Slovaciei, pentru locurile 11-12.

Meciul pentru medalia de bronz va opune naționalele Japoniei și Portugaliei (echipă ce a învins România în grupe), în vreme ce finala pentru aur se va disputa între SUA și Australia.

Articolul precedentTuristă salvată de jandarmi, după ce s-a rătăcit în zona Peștera-Babele
Articolul următorJudețul Dâmbovița vrea muncitori și studenți vietnamezi. Deocamdată a venit….ambasadorul