Biroul electoral de circumscripție (BEJ) Dâmbovița a admis sesizarea unui cetățean și a dispus îndepărtarea din spațiul public a unor bannere pro-Referendum. Respectivele materiale publicitare încălcau legislația electorală în vigoare.

 

În hotărârea nr. 6 din 01.10.2018 a BEJ Dâmbovița se precizează că: „se admite sesizarea domnului Mihai Alexandru Voicu și  dispune îndepărtarea de îndată a materialelor electorale, care fac obiectul sesizării, care cuprind o succesiune de culori ce reproduc drapelul României, precum și a celor similare acestora.” (foto – document BEJ Dâmbovița, sublinierea aparține redacției Realitatea de Dâmbovița)

De precizat este faptul că, tot în hotărârea BEJ Dâmbovița, esteamintit inclusiv faptul că decizia va fi adusă la cunoștința primarilor din județul Dâmbovița, iar materialele deja instalate, ce se încadrează în categoria precizată de BEJ Dâmbovița, vor trebui îndepărtate din spațiul public, sarcină ce va reveni fiecărei administrații locale în parte. BEJ Dâmbovița a considerat că materialele incriminate, în sesizarea ce a stat la baza decizie BEJ Dâmbovița, încalcă prevederile legale prevăzute în art. 79, alin. (7) din Legea 208/2015, modificată și prevederile art.62 din legea nr. 3/2000, modificată.

 

Articolul precedentSăptămână de „foc” pentru participanții la traficul rutier din Dâmbovița.
Articolul următorCe cursuri de formare profesională pune la dispoziție AJOFM