Președinta PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, a fost nominalizată oficial, de Ursula von der Leyen, pentru postul de comisar european, în domeniul Transporturilor. Rovana Plumb a fost prima propunere a guvernului României pentru postul de comisar european, ce revine României.

Anunțul a fost făcut astăzi (10 septembrie 2019) de președinta Comisiei Europene, nemțoaica Ursula von der Leyen (foto) (amănunte despre toti comisarii propuși găsiți aici www.realitatea.net).

Conform anunțului oficial, Rovana Plumb va ocupa postul de comisar european în domeniul Transporturilor, în noua Comisie Europeană

În următoarea etapă, Parlamentul European va trebui să aprobe întregul colegiu al comisarilor, inclusiv Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate/vicepreședintele Comisiei Europene.

Acest lucru va fi precedat de audierile comisarilor desemnați în fața comisiilor parlamentare relevante, în conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului.

Pe baza aprobării date de către Parlamentul European, Consiliul European numește în mod oficial Comisia Europeană, în conformitate cu articolul 17 alineatul (7) din TUE.

Sursa- realitatea.net

Rovana Plumb este președinte al PSD Dâmbovița și ar urma să candideze, pentru obținerea unui mandat pentru aceiași funcție, la alegerile ce sunt programate în data de 20 septembrie, în PSD Dâmbovița. Inițial alegerile din PSD DB ar fi trebuit să aibă loc în data de 6 septembrie, dar au fost amânate. Alegerea reprezentantului României, pentru postul de comisar european, pare să fi fost și motivul amânării.

Articolul precedentGhinion până la capăt, pentru Sorana Cîrstea, ce a fost învinsă în primul tur la turneul de la Hiroshima
Articolul următorDeschidere de stagiune, cu premiere, la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște