O brutărie din Dărmănești, județul Dâmbovița, a fost închisă de oamenii legii, după ce aceștia au descoperit că angajatorul a emis adeverințe false de salariat, pentru oamenii pe care îi plătea la negru, niciunul neavând contract de muncă. Dacă nu ar fi fost pandemia de coronavirus nu s-ar fi aflat nimic, cel mai probabil.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Polițistii dâmbovițeni au verificat ieri, 29 aprilie, un agent economic de pe raza localitații dâmbovitene Dărmănești, ce are ca obiect de activitate producerea și comercializarea produselor de panificație. Polițistii identificaseră 3 persoane care nu dețineau contracte individuale de muncă, la societatea respectivă, dar prezentau adeverințe false de angajați ai societătii, necesare pentru a se deplasa la locul de muncă.

În timpul intervenției de la sediul societatii (29 aprilie 2020) polițistii au descoperit că în perioada august 2019 și până în prezent societatea comercială nu ar fi evidențiat veniturile obținute din comercializarea produselor finite și ar fi utilizat utilaje care se aflau sub sechestru.

Polițistii au întocmit un dosar penal și efectueaza cercetări sub aspectul săvârsirii infracțiunilor de evaziune fiscalăși fals în înscrisuri sub semnatura privată. La controlul de la sediul societătii au participat si reprezentanții  DSVSA si ITM Dâmbovița. reprezentanții DSVA au decis suspendarea aczivitătii societății comerciale până la remedierea deficiențelor, iar cei de la ITM Dâmbovița au sanctionat contravențional agentul economic, pentru utilizarea forței de muncă la negru.

Articolul precedentNoi echipamente de protecție ajung în județul Dâmbovița. Vor fi distribuite de reprezentanții ISU DB
Articolul următorChindia Târgoviște face licitație, pentru tricoul lui Cristi Cherchez, cu scopul de a strânge fonduri ce vor fi donate Crucii Roșii