Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista zonelor cu risc epidemiologic. Vestea bună este că, în Bulgari, incidența cazurilor active a scăzut sub 1,5 la mie, astfel că țara a intrat în zona verde, pentru care nu se mai impune intrarea în carantină, la revenirea în România.

În ceea ce privește Turcia, o altă destinație preferată de români în perioada estivală, veștile sunt bune doar pe jumătate. Incidența a scăzut semnificativ în ultima săptămână, de la 4,8 la 2,9 la mie, însă Turcia rămâne în zona galbenă, pentru care, la revenirea în România, se impune intrarea în carantină în cazul persoanelor care nu au fost vaccinate împotriva SARS-CoV-2 sau care nu prezintă un test PCR negativ.

Cea mai îngrijorătoare situație, pentru turiștii români care plănuiesc un concediu în străinătate, este cea a Greciei. Rata infectărilor a crescut, într-o săptămână de la 2,7 la 2,9 la mie. Astfel, Grecia rămâne pe lista galbenă și cei care se întorc în țară de aici trebuie să se supună restricțiilor referitoare la carantină și testarea pentru Covid.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentMăsuri noi pentru persoanele aflate în arest la domiciliu. Părăsirea imobilului constituie infracțiune de evadare
Articolul următor455 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. Numărul pacienților aflaţi la ATI, în scădere