Inspectoratul Județean de poliție Dâmbovița a prezentat bilanțul aferent anului 2018. La multe capitole statisticile prezentate de polițiști sunt îngrijorătoare. Doar în 2018, în Dâmbovița, în accidente rutiere, au murit 40 de persoane, alte câteva sute fiind rănite grav.

Cifrele bilanțului ce cuprinde intervențiile și acțiunile, la care au luat parte, în 2018, polițiștii din cadrul IPJ Dâmbovița sunt îngrijorătoare la mai multe capitole. De departe însă cea mai îngijorătoare stastistică este cea privitoare la siguranța rutieră. Cifrele, așa cum au fost prezentate de adjunct al inspectorului șef, comisar șef de poliție Păun Sorin, din cadrul IPJ Dâmbovița (foto) sunt mai mult decât grăitoare.

„Cu privire la siguranța rutieră, în perioada supusă analizei, au fost înregistrate 714 accidente de circulație soldate cu victime, dintre care 137 (-7,9%, față de 2017)  au fost grave și au avut drept consecință decesul a 40 de persoane, rănirea gravă a altor 109 și vătămarea corporală ușoară a 43 de persoane.

Totodată, pe drumurile din județ, s-au înregistrat 577 (19-3,4%, mai puține față de 2017) de accidente rutiere uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 729 (11-1,5%, mai puține față de 2017) de persoane.

În Dâmbovița, anul trecut, principalele cauze generatoare de evenimente rutiere cu victime au fost neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor, utilizarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, abaterile comise de bicicliști și nerespectarea regimului legal de viteză.”

 A declarat adjunct al inspectorului șef, comisar șef de poliție Păun Sorin.

 

Explicatie foto articol– accidente înregistrate în județul Dâmbovița,  în 2018

Articolul precedentEpidemie de gripă declarată oficial. Inspectoratele școlare decid dacă închid școlile
Articolul următorBărbat din Dâmbovița, încarcerat la Mărgineni.Va face doi ani de pușcărie pentru conducere fără permis.