A fost stabilit un calendar extrem de amplu în legătură cu reluarea probelor practice și teoretice pentru obținerea permisului de conducere. În Dâmbovița proba practică se va relua începând cu data de 2 iunie, la Târgoviște, zona Obor. Vor trebui respectate însă reguli noi pentru a participa la examenul pentru permis. Primii care vor avea dreptul să susțină concursul sunt candidații ce erau programați în luna martie, adică atunci când acestă activitate a fost supendată.

Conform unei comunicări a Instituției Prefectului Județului Dâmbovița:

„Candidaţii care au fost programaţi pentru susţinerea probei practice in perioada in care aceasta proba a fost suspendata, au fost reprogramati automat, cronologic, conform zilei corespunzătoare programarii anterioare, dupa cum urmeaza:
-candidaţii programaţi in zilele de 17.03.2020- categoria B, 23.03.2020-categoria B si 09.04.2020-categoria B sunt reprogramati in data de 02.06.2020;”

Ulterior este prezentat, în comunicat, un calendar al programărilor ce urmează același tipar, respectiv candidații programați în data de 18 martie au fost reprogramați în data de 3 iunie si așa mai departe.

Reguli proba practică

Din listele cu candidaţi au fost excluse persoanele care figureaza in izolare, carantina si persoanele cu permisul de conducere „retinut” ori „suspendat”.

Examinatorul, candidatul si martorul vor purta echipamente de protectie pe toata durata de desfasurare a probei (masti de protectie), in lipsa acestora putând fi refuzata susţinerea probei. In autovehicul vor fi prezente maxim 3 persoane in acelaşi timp.

Şcolile de conducători auto vor asigura igienizarea autovehiculelor cu care se susţine proba practica, iar pentru ocupanţi va fi pus la dispoziţie un flacon cu substanta dezinfectanta. De asemenea, vor pune la dispoziţie echipament pentru masurarea temperaturii corporale, putând fi refuzata examinarea candidatului care are o temperatura corporala mai mare de 37,3°C.

La locul de intalnire comunicat candidaţilor (Parcarea OBORULUI Targoviste) pentru susţinerea probei practice vor avea acces numai candidatul si instructorul auto, iar activitatea de instruire se va desfasura doar in spatii deschise, cu respectarea regulilor de distantare sociala.

Imagine

In vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de infectare cu virusul COVID-19 si pentru respectarea recomandărilor pe aceasta linie, se va menţine masura suspendării probei teoretice pana la data de 19.06.2020, urmând ca lucratorii care asigurau desfasurarea acestei probe sa fie redistribuiţi la proba practica.

Proba teoretica va fi reluata din data de 22.06.2020.

Programarea pentru susţinerea probei practice de către alti candidaţi care nu au mai fost programaţi anterior, se va efectua incepand cu data de 22.06.2020, la sala de examen situata in incinta Casei Sindicatelor -etajul 2.

A mai transmis Prefectura Dâmbovița.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dan Barna, avere pe cârca celor oropsiți. Cum s-a îmbogățit șeful USR din fonduri europene
Articolul următorSTARE DE ALERTĂ | Klaus Iohannis: ”De la 1 iunie se redeschid terasele. Se reiau competițiile sportive și se va putea merge la plajă”